Намираме се в средата на политическите преговори за редовно правителство.

...
 Намираме се в средата на политическите преговори за редовно правителство.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: От срещата вчера повече ползи имаше за ГЕРБ, отколкото за ПП

 „ Намираме се в средата на политическите договаряния за постоянно държавно управление. Разликата с предходната година, когато още веднъж имаше съвещания и предоставяне на мандати, е че ще бъде препоръчан кабинет както от първата политическа мощ, по този начин и от втората. “ Това предвижда в предаването „ Лице в лице “ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Според мен ще има препоръчан състав за кабинет още от първия мандат. Не считам, че би трябвало да се отхвърлят опциите на първите два мандата. От „ Продължаваме промяната “ също показаха подготвеност за сформиране на държавно управление на малцинството “, уточни още тя.

" Очакванията от срещата между ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ бяха огромни,  а вест от нея нямаше. Това, което се изговори, можеше умерено да се каже и в коридорите и кафенето на Народното събрание. Ценността беше в това, че я имаше, наличието не беше значително ", разяснява Йотова.

Според нея " Продължаваме промяната " са разрушили едно табу по повод на ГЕРБ, а резултатът за двете партии е бил имиджов.

Вицепрезидентът изрази мнение, че до тази намира се е стигнало прекомерно бързо и запита дали протестиращите през 2020 година я одобряват. 

По тематиката за хартиената бюлетина Йотова съобщи, че е последовател на машинния избор и има заплаха още веднъж да върнем сюжетите с чувалите, " Арена Армеец " и поправяните до дъно протоколи. Тя посочи, че след Закона за пътищата Изборният кодекс е най-променяният у нас.

" Президенът даде опция - и тактически, и стратегически, политическите сили да намерят единодушие, преди да се дадат мандатите. Ако процедурата беше забързана, през днешния ден щяхме да бъдем в предизборна акция ", безапелационна бе Йотова.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР